Μπενφικα / ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Το προφίλ των Αετών της Λισαβόνας / Στις 28 φεβρουαρίου 1904, ο cosme damião, ο josé rosa rodrigues και άλλα άτομα, 24 συνολικά, συγκεντρώθηκαν στην οδό μπελέμ (rua de belém) και αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν αθλητικό όμιλο, τον οποίο ονόμασαν grupo sport lisboa (αθλητικός όμιλος.

Μπενφικα / ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Το προφίλ των Αετών της Λισαβόνας / Στις 28 φεβρουαρίου 1904, ο cosme damião, ο josé rosa rodrigues και άλλα άτομα, 24 συνολικά, συγκεντρώθηκαν στην οδό μπελέμ (rua de belém) και αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν αθλητικό όμιλο, τον οποίο ονόμασαν grupo sport lisboa (αθλητικός όμιλος.. Η μπενφίκα β είναι μια ποδοσφαιρική, πορτογαλική ομάδα από τη λισαβόνα.είναι η αναπληρωματική ομάδα της μπενφίκα. More images for μπενφικα » Η μπενφίκα συνέχισε να κυριαρχεί στην πορτογαλία κι έφθασε δύο φορές σε τελικούς του κυπέλλου. See full list on sansimera.gr Στις εγχώριες διοργανώσεις κυριάρχησε απόλυτα με 8 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα.

Μέχρι το 2003 κατέκτησε μόλις ένα κύπελλο πορτογαλίας, την ίδια περίοδο που η μεγάλη της αντίπαλος πόρτο σάρωνε τους τίτλους στην πορτογαλία και διακρινόταν στην ευρώπη. Το 1994 ξεκινούν τα «πέτρινα χρόνια» για την μπενφίκα, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε. See full list on sansimera.gr See full list on sansimera.gr Εουσέμπιο, ζοζέ άγκουας, νενέ, μάριο κολούνα, ζοζέ αουγκούστο, νούνιο γκόμεζ, σιμάο, σαβιόλα, ζεοβάνι, πάμπλο αϊμάρ, φάμπιο κοεντράο, ντι μαρία, ραμίρες και οσκαρ καρντόζο.

Τα «ερυθρόλευκα» κορεό! - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org
Τα «ερυθρόλευκα» κορεό! - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org from www.olympiacos.org
Εουσέμπιο, ζοζέ άγκουας, νενέ, μάριο κολούνα, ζοζέ αουγκούστο, νούνιο γκόμεζ, σιμάο, σαβιόλα, ζεοβάνι, πάμπλο αϊμάρ, φάμπιο κοεντράο, ντι μαρία, ραμίρες και οσκαρ καρντόζο. Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 ιουλίου 1906 στη συνοικία μπενφίκα της βόρειας λισαβώνας ιδρύθηκε ο ομώνυμος αθλητικός όμιλος (grupo sport benfica). See full list on sansimera.gr Τη δεκαετία του '70 η μπενφίκα εξακολούθησε να κυριαρχεί στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και το 1973 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα πορτογαλίας, με 23 νίκες και 7 ισοπαλίες. Με ηγέτη τον περίφημο εουσέμπιο, υπήρξε η πρώτη ομάδα που έσπασε την κυριαρχία της ρεάλ μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών (νυν τσάμπιονς λιγκ), με δύο συνεχείς κατακτήσεις: Ως χρώματα επελέγησαν το κόκκινο και το λευκό, ως έμβλημα ο αετός και ως γνωμικό η λατινική φράση «e pluribus unum» («ένας από τους πολλούς»). Όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκιά της πόρτο. See full list on sansimera.gr

Προχώρησε στην κατασκευή και τρίτου διαζώματος στο «ντα λουζ», με αποτέλεσμα η χωρητικότητά του να φθάσει τις 135.000 θέσεις, ενώ πραγματοποίησε μία σειρά ακριβών μετεγγραφών.

Έντερσον, λίντελεφ, ελισέου (88' ελισέου), ζαρντέλ, αντρέ αλμέιδα, φέισα, σάλβιο (68. Την εποχή αυτή η διοίκηση της μπενφίκα, που εκλέγεται από τα μέλη του συλλόγου (socios), πραγματοποίησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, για να καταστήσει την ομάδα και πάλι ανταγωνιστική στην ευρώπη. See full list on sansimera.gr See full list on sansimera.gr See full list on sansimera.gr Τη δεκαετία του '70 η μπενφίκα εξακολούθησε να κυριαρχεί στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και το 1973 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα πορτογαλίας, με 23 νίκες και 7 ισοπαλίες. Ως χρώματα επελέγησαν το κόκκινο και το λευκό, ως έμβλημα ο αετός και ως γνωμικό η λατινική φράση «e pluribus unum» («ένας από τους πολλούς»). Το 2001 αποφασίζεται η κατεδάφιση του «ντα λουζ» και η ανέγερση ενός νέου γηπέδου, σύγχρονου και με τη μισή χωρητικότητα του παλαιού, για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματοςτου 2004. Η μπενφίκα συνέχισε να κυριαρχεί στην πορτογαλία κι έφθασε δύο φορές σε τελικούς του κυπέλλου. Πάντως, την εποχή αυτή πραγματοποιεί την ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, με την ένταξη στο δυναμικό της του σιμάο σαμπρόζα, έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 28 φεβρουαρίου1904 μία ομάδα από απόφοιτους της σχολής «κάζα πία» (εκπαιδευτικό ίδρυμα της λισαβώνας για ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά) συγκεντρώθηκε στο φαρμακείο του φράνκο, που βρισκόταν στην οδό μπελέμ της νοτιοδυτικής λισαβώνας, και αποφάσισε την ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με την ονομασία sport lisboa. See full list on sansimera.gr Το 1968, η μπενφίκα ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα της ευρώπης.

Η μπενφίκα συνέχισε να κυριαρχεί στην πορτογαλία κι έφθασε δύο φορές σε τελικούς του κυπέλλου. Η μπενφίκα β είναι μια ποδοσφαιρική, πορτογαλική ομάδα από τη λισαβόνα.είναι η αναπληρωματική ομάδα της μπενφίκα. Η δεκαετία του '60 χαρακτηρίστηκε ως η χρυσή εποχή της μπενφίκα. Στις εγχώριες διοργανώσεις κυριάρχησε απόλυτα με 8 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Τη δεκαετία του '70 η μπενφίκα εξακολούθησε να κυριαρχεί στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και το 1973 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα πορτογαλίας, με 23 νίκες και 7 ισοπαλίες.

legend7histories: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕΖΟΝ 2013-2014
legend7histories: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕΖΟΝ 2013-2014 from 2.bp.blogspot.com
Έντερσον, λίντελεφ, ελισέου (88' ελισέου), ζαρντέλ, αντρέ αλμέιδα, φέισα, σάλβιο (68. Εουσέμπιο, ζοζέ άγκουας, νενέ, μάριο κολούνα, ζοζέ αουγκούστο, νούνιο γκόμεζ, σιμάο, σαβιόλα, ζεοβάνι, πάμπλο αϊμάρ, φάμπιο κοεντράο, ντι μαρία, ραμίρες και οσκαρ καρντόζο. Η μπενφίκα καλωσορίζει την psv αϊντχόφεν στο στάδιο ντα λουζ της λισαβόνας για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του champions league το βράδυ της τετάρτης. See full list on sansimera.gr Με ηγέτη τον περίφημο εουσέμπιο, υπήρξε η πρώτη ομάδα που έσπασε την κυριαρχία της ρεάλ μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών (νυν τσάμπιονς λιγκ), με δύο συνεχείς κατακτήσεις: Στις 28 φεβρουαρίου1904 μία ομάδα από απόφοιτους της σχολής «κάζα πία» (εκπαιδευτικό ίδρυμα της λισαβώνας για ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά) συγκεντρώθηκε στο φαρμακείο του φράνκο, που βρισκόταν στην οδό μπελέμ της νοτιοδυτικής λισαβώνας, και αποφάσισε την ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με την ονομασία sport lisboa. Ρόστερ ομάδων champions league μπενφικα. Στις 28 φεβρουαρίου 1904, ο cosme damião, ο josé rosa rodrigues και άλλα άτομα, 24 συνολικά, συγκεντρώθηκαν στην οδό μπελέμ (rua de belém) και αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν αθλητικό όμιλο, τον οποίο ονόμασαν grupo sport lisboa (αθλητικός όμιλος.

Με ηγέτη τον περίφημο εουσέμπιο, υπήρξε η πρώτη ομάδα που έσπασε την κυριαρχία της ρεάλ μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών (νυν τσάμπιονς λιγκ), με δύο συνεχείς κατακτήσεις:

Μπενφικα ποδοσφαιρο χαλαρά η μπενφίκα, απέδρασε με πίεση από το μουνισιπάλ η σπόρτινγκ Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 ιουλίου 1906 στη συνοικία μπενφίκα της βόρειας λισαβώνας ιδρύθηκε ο ομώνυμος αθλητικός όμιλος (grupo sport benfica). Στην ευρώπη, η πορεία της δεν ήταν ανάλογη με της προηγούμενης δεκαετίας. Όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκιά της πόρτο. See full list on sansimera.gr Εουσέμπιο, ζοζέ άγκουας, νενέ, μάριο κολούνα, ζοζέ αουγκούστο, νούνιο γκόμεζ, σιμάο, σαβιόλα, ζεοβάνι, πάμπλο αϊμάρ, φάμπιο κοεντράο, ντι μαρία, ραμίρες και οσκαρ καρντόζο. See full list on sansimera.gr Στις 28 φεβρουαρίου1904 μία ομάδα από απόφοιτους της σχολής «κάζα πία» (εκπαιδευτικό ίδρυμα της λισαβώνας για ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά) συγκεντρώθηκε στο φαρμακείο του φράνκο, που βρισκόταν στην οδό μπελέμ της νοτιοδυτικής λισαβώνας, και αποφάσισε την ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με την ονομασία sport lisboa. Το 1994 ξεκινούν τα «πέτρινα χρόνια» για την μπενφίκα, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε. Τη δεκαετία του '70 η μπενφίκα εξακολούθησε να κυριαρχεί στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και το 1973 κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα πορτογαλίας, με 23 νίκες και 7 ισοπαλίες. Ως χρώματα επελέγησαν το κόκκινο και το λευκό, ως έμβλημα ο αετός και ως γνωμικό η λατινική φράση «e pluribus unum» («ένας από τους πολλούς»). Στις 28 φεβρουαρίου 1904, ο cosme damião, ο josé rosa rodrigues και άλλα άτομα, 24 συνολικά, συγκεντρώθηκαν στην οδό μπελέμ (rua de belém) και αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν αθλητικό όμιλο, τον οποίο ονόμασαν grupo sport lisboa (αθλητικός όμιλος. Το 1968, η μπενφίκα ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα της ευρώπης.

Το 2004, με πρόεδρο τον μεγαλοεπιχειρηματία λουίς φελίπε βιέιρα και προπονητή τον ισπανό χοσέ αντόνιο καμάτσο, αρχίζει η περίοδος της ανάκαμψης.συνολικά την περίοδο αυτή θα κατακτήσει αρκετούς εγχώριους τίτλους (6 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα), συναγωνιζόμενη στα ίσα την μεγάλη της αντίπαλο πόρτο, ενώ θα έχει αξιοπρεπή παρουσία στην ευρώπη. See full list on sansimera.gr Με ηγέτη τον περίφημο εουσέμπιο, υπήρξε η πρώτη ομάδα που έσπασε την κυριαρχία της ρεάλ μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών (νυν τσάμπιονς λιγκ), με δύο συνεχείς κατακτήσεις: Στην ευρώπη, η πορεία της δεν ήταν ανάλογη με της προηγούμενης δεκαετίας. Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 ιουλίου 1906 στη συνοικία μπενφίκα της βόρειας λισαβώνας ιδρύθηκε ο ομώνυμος αθλητικός όμιλος (grupo sport benfica).

ΑΕΚ ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Στο γήπεδο πρωταγωνιστής από το "Μην ...
ΑΕΚ ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Στο γήπεδο πρωταγωνιστής από το "Μην ... from cdn.pagenews.gr
Η μπενφίκα β είναι μια ποδοσφαιρική, πορτογαλική ομάδα από τη λισαβόνα.είναι η αναπληρωματική ομάδα της μπενφίκα. Στην ευρώπη, η πορεία της δεν ήταν ανάλογη με της προηγούμενης δεκαετίας. See full list on sansimera.gr See full list on sansimera.gr Την εποχή αυτή η διοίκηση της μπενφίκα, που εκλέγεται από τα μέλη του συλλόγου (socios), πραγματοποίησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, για να καταστήσει την ομάδα και πάλι ανταγωνιστική στην ευρώπη. More images for μπενφικα » Έντερσον, λίντελεφ, ελισέου (88' ελισέου), ζαρντέλ, αντρέ αλμέιδα, φέισα, σάλβιο (68. Η δεκαετία του '60 χαρακτηρίστηκε ως η χρυσή εποχή της μπενφίκα.

Το 1994 ξεκινούν τα «πέτρινα χρόνια» για την μπενφίκα, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 ιουλίου 1906 στη συνοικία μπενφίκα της βόρειας λισαβώνας ιδρύθηκε ο ομώνυμος αθλητικός όμιλος (grupo sport benfica). Στις 13 σεπτεμβρίου 1908 οι δυο σύλλογοι αποφάσισαν να συγχωνευτούν για να αντιμετωπίσουν τη σπόρτιγκ, που κυριαρχούσε τότε στα αθλητικά πράγματα της πρωτεύουσας της πορτογαλίας. Μέχρι το 2003 κατέκτησε μόλις ένα κύπελλο πορτογαλίας, την ίδια περίοδο που η μεγάλη της αντίπαλος πόρτο σάρωνε τους τίτλους στην πορτογαλία και διακρινόταν στην ευρώπη. See full list on sansimera.gr Δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά παρέμενε μια σπουδαία ομάδα με μεμονωμένες επιτυχίες. Στην ευρώπη, η πορεία της δεν ήταν ανάλογη με της προηγούμενης δεκαετίας. Η μπενφίκα καλωσορίζει την psv αϊντχόφεν στο στάδιο ντα λουζ της λισαβόνας για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του champions league το βράδυ της τετάρτης. See full list on sansimera.gr Ως χρώματα επελέγησαν το κόκκινο και το λευκό, ως έμβλημα ο αετός και ως γνωμικό η λατινική φράση «e pluribus unum» («ένας από τους πολλούς»). See full list on sansimera.gr Το 1968, η μπενφίκα ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα της ευρώπης. Με ηγέτη τον περίφημο εουσέμπιο, υπήρξε η πρώτη ομάδα που έσπασε την κυριαρχία της ρεάλ μαδρίτης στο κύπελλο πρωταθλητριών (νυν τσάμπιονς λιγκ), με δύο συνεχείς κατακτήσεις: Έντερσον, λίντελεφ, ελισέου (88' ελισέου), ζαρντέλ, αντρέ αλμέιδα, φέισα, σάλβιο (68.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
Advertisement here
Advertisement here
Advertisement here